Herbergier Hellevoetsluis

Herbergier
Adres Dijkweg 7b
3223 LD Hellevoetsluis
ZorgtypeDementie
ZorgprofielVV 5, VV 6, VV 7, VV 8, VV 9, VV 10
ZorgduurPermanent verblijf
Beschikbaarheidop aanvraag
Vanaf prijs per maandop aanvraag
Appartement grootte in m2
AanbiederHerbergier
Echtparen?Nee
Huisdieren? Nee
24 uurs zorg?Ja
Aantal appartementen19
Zorghotel?Nee
Zorgvakantie?Nee
Services en DienstenService kosten algemene ruimtes, Activiteiten/Welzijn, Wassen van kleding en linnengoed, Eten & drinken, Gas, water, licht, Tv Internet
Overig
Keurmerk

Omschrijving van Herbergier Hellevoetsluis

Herbergier Hellevoetsluis wil mensen die vanwege geheugenproblemen niet meer zelfstandig kunnen wonen, een nieuw thuis bieden. Uitgangspunt is dat iedere huisgenoot de rest van zijn leven in de Herbergier blijft wonen, met de ondersteuning en de zorg die op dat moment nodig is. Wonen in een herkenbare, geborgen en warme omgeving is een belangrijk doel. Hierbij staat respect en het zoveel mogelijk behouden van de eigen regie voorop. Een ieder kan daarom alles zoveel mogelijk doen naar eigen kunnen en in eigen tempo: opstaan, lichaamsverzorging, wandelen of bezoek ontvangen. Meehelpen met koken, een taart bakken of boodschappen doen. Televisie kijken, een ommetje maken of de krant lezen. De dingen doen die men thuis ook deed, zoveel mogelijk gewoon dus. In dat gewone schuilt het bijzondere, wat kenmerkend is voor de Herbergierformule: “bijzonder gewoon".

Het huis heeft een landelijk karakter. Dat vind je terug in de architectuur, maar ook in de inrichting van de algemene ruimten. Bij de inrichting is niet alleen aandacht besteed aan de sfeer die het oproept, maar ook rekening gehouden met de herkenbaarheid van de omgeving voor mensen met dementie. Iedere huisgenoot heeft een eigen kamer met douche en toilet, die hij naar eigen smaak kan inrichten. Ook dit bevordert dat hij zich snel thuis gaat voelen. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer en keuken. De Herbergier heeft een grote tuin, waar volop gelegenheid is om buiten te zitten en te wandelen. Werken in de moestuin, bloemen plukken in de bloementuin of meehelpen bij het verzorgen van de konijnen kan uiteraard ook. De voordeur van de Herbergier is niet gesloten. Huisgenoten kunnen naar buiten als ze dat willen en bezoek kan altijd binnenwandelen.

Voor deze vorm van kleinschalig wonen komen alle mensen met dementie in aanmerking die een Wlz-indicatie (wet langdurige zorg) hebben. Herbergier Hellevoetsluis is financieel toegankelijk voor een zeer brede doelgroep, ook voor mensen met alleen een AOW-uitkering.

Deze omschrijving aanpassen?

Ervaringen

Nog geen ervaringen

Voeg een ervaring toe

Je emailadres is alleen ter verificatie, je krijgt geen emails van ons

Contactgegevens

Dijkweg 7b
3223 LD Hellevoetsluis

Neem contact op met Herbergier Hellevoetsluis

Voordelen van Claimen

  • Zelf uw vermelding beheren
  • Reageren op beoordelingen
  • Logo en afbeeldingen toevoegen

Nieuwe klant


Bestaande klant

Wijziging voorstellen

Gegevens

Specificaties

Advertenties

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.