Particulier kleinschalig wonen met dementie

Mensen met geheugenverlies blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in hun eigen omgeving. Dat is volledig te begrijpen, maar helaas komt er een dag, waarop dit niet meer kan. Vaak omdat de mantelzorger overbelast en uitgeput raakt.

Vanaf dat moment is er 24 uur intensieve zorg nodig. U wilt natuurlijk dat er zo goed mogelijk voor uw naaste wordt gezorgd. Een kleinschalige, particuliere zorgvoorziening is dan de beste uitkomst. Enkele particuliere zorgaanbieders bieden ook gespecialseerde dementiezorg zoals: Dagelijks Leven, Wonen bij September, Martha Flora en de Herbergier. Daarnaast hebben sommige grotere woon- en zorgvoorzieningen binnen hun dienstverlening, speciale kleinschalige afdelingen ingericht voor dementiezorg. 

Op Wonen als Thuis kunt u uw zoektocht naar een geschikte particuliere zorgvilla, die dementiezorg aanbiedt, vereenvoudigen. Ga daarvoor naar ons zoekscherm en vink aan de linkerkant bij "Zorgtype" de keuze "dementiezorg" aan.


Heeft uw partner of een ander familielid Alzheimer, Parkinson of een andere vorm van dementie? Dan kunt u via het contactformulier van de specifieke zorgaanbieder vervolgens rechtstreeks en vrijblijvend contact met hen opnemen voor meer informatie.

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.