Waar moet ik op letten bij een zorgvilla?

Plaats en bereikbaarheid zorgvilla

Een van de eerste dingen waar men op let bij het vinden van de juiste particuliere zorgvoorziening /zorgvilla is de bereikbaarheid en ligging.
Verschillende redenen kunnen hiervoor van toepassing zijn. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat de vader of moeder in eigen omgeving blijft wonen, zodat de partner niet te ver weg woont? Of is het belangrijk dat één van de kinderen dichtbij de zorg vragende woont, in verband met regelmatig bezoek? Op deze website kunt u middels de zoekfunctie een straal van km vanuit een postcode,gemeente of plaats de geschikte zorgvilla vinden.

Sfeer en Visie zorgvilla

Wordt u aangemoedigd om zelf dingen te ondernemen, is de sfeer volks of juist modern? Wordt u hartelijk ontvangen door een medewerker of bewoner, zijn er activiteiten die u aan zullen spreken? En belangrijk; kunt u zichzelf blijven? Dit zijn belangrijke vragen om uzelf of uw naaste te stellen om het zoeken naar een particulier verpleeghuis ofwel zorgvilla die bij u past te vergemakkelijken.
U kunt uiteraard met veel vragen zitten. Hierdoor is het zeker de moeite waard om de websites goed na te lezen, zodat u globaal de sfeer en visie van de betreffende zorgvoorziening kunt peilen.

Voorzieningen

Ga na welke voorzieningen voor u van belang zijn en of deze voorzieningen aanwezig zijn in het huis of in de directe omgeving hiervan.
Op de websites van de verschillende zorgorganisaties staan de voorzieningen die deze heeft vaak overzichtelijk vermeld.

Woonvorm

Er zijn veel verschillende woonvormen mogelijk wanneer u op zoek bent naar de juiste zorgvilla  voor u of uw naaste. Een eigen appartement is een mogelijkheid, maar ook een eigen kamer of een zit- en slaapkamer binnen een groepswoning.
Vaak gaat de voorkeur in eerste instantie uit naar een zorgappartement. Helaas is dit in lang niet alle gevallen de juiste oplossing. Voor dementerende mensen is een groepswoning vaak wat fijner, omdat de wereld bij dementerende mensen overzichtelijk en veilig moet zijn.
Ook in dit geval zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Soms heeft de dementerende persoon veel loopdrang, bewegingsbehoefte of speelt er lichamelijke onrust. In zo’n geval is een kamer op een afdeling met veel omloop ruimte vaak meer geschikt.
Dit onderwerp kunt u uiteraard ook altijd bespreken met de zorgbemiddelaar.

Passend bij de zorgvraag

Over welke zorgvraag hebben we het? Gaat het om een dementerend persoon of iemand met een somatische aandoening?
Ook kan het hierbij natuurlijk gaan om iemand die een zeldzame of moeilijk te behandelen/begrijpen ziekte heeft, waarbij speciale zorg noodzakelijk is. Is het betreffende huis geschikt voor mensen met lichte of zware dementie of juist voor mensen met lichamelijke problematiek?
Belangrijk: sommige voorzieningen kunnen ook beide soorten zorg verlenen.

Op het zoekscherm kunt u filteren op onder andere dementie bij de betreffende zorgvilla kunt u dit dan zien.

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.