Herbergier Ede

Herbergier
Adres Diamantstraat 7
6713 TL Ede
ZorgtypeDementie
ZorgprofielVV 4, VV 5, VV 6, VV 7, VV 8
ZorgduurPermanent verblijf
Beschikbaarheidop aanvraag
Vanaf prijs per maandop aanvraag
Appartement grootte in m2
AanbiederHerbergier
Echtparen?Nee
Huisdieren? Ja
24 uurs zorg?Ja
Aantal appartementen16
Zorghotel?Nee
Zorgvakantie?Nee
Services en DienstenService kosten algemene ruimtes, Activiteiten/Welzijn, Wassen van kleding en linnengoed, Eten & drinken, Gas, water, licht, Tv Internet
Overig
Keurmerk

Omschrijving van Herbergier Ede

In de Herbergier Ede wonen mensen. Zij lezen de krant, luisteren naar een vioolconcert of spelen zelf een deuntje op de piano. Wandelen door de tuin en snoepen van de rijpe aardbeien of laten hun hondje even uit. Ze doen dingen die u thuis ook doet. Is dat bijzonder? Nee en ja. Het gaat hier om oudere mensen met geheugenproblemen. Zelfstandig wonen lukt hen niet meer. De verleiding is dan groot om alles uit handen te nemen. Maar waarom? Een dame of heer die dag en datum niet meer kan onthouden kan nog zoveel wel. Daar richten wij ons liever op. We doen zoveel mogelijk gewoon. En dat is, vreemd genoeg, heel bijzonder.

Herbergier Ede is gevestigd in de oude Gasfabriek, waar vanaf begin 1900 vanuit steenkool stadsgas werd geproduceerd, waarmee de Edenaren hun woningen en bedrijven konden verlichten. Eind jaren vijftig raakte door de opkomst van aardgas en de bouw van elektriciteitscentrales deze productiemethode overbodig en heeft de fabriek in de jaren daarna nog enkele andere functies gehad. Na jarenlange leegstand is vanaf eind maart 2012 dit prachtige rijksmonument in gebruik genomen als Herbergier, het kleinschalige wooninitiatief voor mensen met geheugenproblemen.

Deze omschrijving aanpassen?

Ervaringen

Nog geen ervaringen

Voeg een ervaring toe

Je emailadres is alleen ter verificatie, je krijgt geen emails van ons

Contactgegevens

Diamantstraat 7
6713 TL Ede

Neem contact op met Herbergier Ede

Voordelen van Claimen

  • Zelf uw vermelding beheren
  • Reageren op beoordelingen
  • Logo en afbeeldingen toevoegen

Nieuwe klant


Bestaande klant

Wijziging voorstellen

Gegevens

Specificaties

Advertenties

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.