Uitleg Filters

Uitleg Filters

Appartementen
Hiermee filter u op het totaal aantal wooneenheden van een zorgvoorziening. Hoe kleinschaliger u wilt wonen, hoe lager u deze filter zet. Wilt u bijvoorbeeld dat er niet meer dan 15 mensen in hetzelfde pand wonen als u, zet dan de filter op 15.

Vanaf prijs per maand
Met deze filter geeft u aan hoeveel u per maand kwijt wilt zijn aan woonkosten. U kunt zowel het minimum als maximum bedrag aanpassen. Let op: zorgkosten zijn hier dus niet bij inbegrepen. 

Zorghotel
Bent u op zoek naar tijdelijke opvang voor uzelf of een naaste? Bijvoorbeeld voor een periode na een geplande operatie? Dan bent u op zoek naar een zorghotel. Zet in dat geval het filter 'Zorghotel' op 'ja'. 

Zorgduur

  • Tijdelijke zorg: u heeft tijdelijk zorg nodig, maar weet niet voor hoe lang.
  • Crisisopvang: er is sprake van een crisis en u heeft per direct een plek nodig.
  • Vakantieopname: u heeft een partner met een aandoening en zorgbehoefte en wilt graag zelf op vakantie. 
  • Kortdurend eerstelijns verblijf: u kunt om medische redenen tijdelijk niet thuis wonen, bijvoorbeeld omdat u herstelt van een behandeling in het ziekenhuis of omdat u zorg nodig heeft tijdens de laatse levensfase. Een kortdurende verblijf voorkomt onnodige opname in het ziekenhuis. U keert snel weer terug naar huis. De indicatie is 3 maanden geldig. 
  • Permanent verblijf: u zoekt een particuliere zorgvoorziening waar u en/of uw naaste permanent wilt verblijven. 

Zorgprofiel

Voor sommige voorzieningen komt u of uw naaste alleen in aanmerking met een specifieke zorgindicatieDeze indicatie wordt afgegeven door het Centraal Indicatie Stelling Zorg (het CIZ). Bij anderen woonzorgvoorzieningen kunt u ook zonder indicatie of met een lichtere indicatie terecht. Klik hier aan welk zorgprofiel voor u van toepassing is. 

Zorgtype

  • Palliatieve zorg: zorg in de laatste levensfase. Meestal maximaal 6 maanden.
  • Dementiezorg: specifieke zorg voor ouderen met dementie. Sommige aanbieders zijn hierin gespecialiseerd.
  • Revalidatie: Sommige zorgaanbieders hebben een speciale revalidatie afdeling, bijvoorbeeld na een heup operatie.
  • Somatiek: Somatiek betekent çhronische lichamelijke aandoeningen. Klik op deze filter als u een voorziening zoekt, die deze vorm van zorg biedt.
Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.