Kleinschalig wonen in een particulier verpleeghuis (zorgvilla)

Kleinschalig wonen in een particulier verpleeghuis (zorgvilla)

Voor een particulier kleinschalig verpleeghuis heeft u geen indicatie nodig. U kunt er bijna altijd terecht (ovb van beschikbaarheid/wachtlijsten) vaak ook samen met uw partner. In een particulier verpleeg- of verzorgingshuis betaalt u de kosten voor wonen en diensten zelf.

Particuliere verpleeghuizen - ook wel particuliere woonzorgcentra  of zorgvilla's genoemd - vindt u in heel Nederland. Vaak zijn het prachtige landhuizen of grote monumentale villa's , die zijn verbouwd tot een kleinschalige woonvorm met meerdere appartementen, studio's en algemene ruimten voor activiteiten. Op Wonen als Thuis kunt u een particulier verpleeghuis bij u in de buurt zoeken. 


Kleinschalig particulier verpleeghuis

Particuliere verpleeghuizen kosten geld, vaak een vast bedrag per maand. De totale maandelijkse kosten kunt u zien als u zoekt op de zoekpagina.  Er zijn particuliere iniatieven waar u al kunt wonen met een AOW en aanvullend pensioen, bij anderen in het hogere segment kunnen de prijzen oplopen tot wel 5000 euro per maand en meer!

Particuliere kleinschalige verpleeg en verzorgingshuizen hebben over het algemeen genoeg en goed opgeleid personeel in dienst. Dit in tegenstelling tot de reguliere verpleeg en verzorgingshuizen in Nederland.  U woont er met gelijkgestemden en u kunt er blijven wonen, ook als uw gezondheid verslechtert, of als er een vorm van dementie opspeelt . De zorg en dienstverlening wordt op uw wensen en zorgindicatie verleend. 

Een persoonsgebonden budget (PGB) krijgt u op basis van een indicatie voor zorg. Bij de zorgaanbieders kunt u dit vragen door middel van contact op te nemen via het contact formulier. 

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.