Orpea neemt Nederlandse Dagelijks Leven en Wonen bij September over

Orpea neemt Nederlandse Dagelijks Leven en Wonen bij September over

Het Franse zorgconcern Orpea heeft vorig jaar groen licht gekregen van de Nederlandse Zorgautoriteit om de particuliere zorgaanbieder Dagelijks Leven over te nemen. Volgens de zorgautoriteit zijn de overnameplannen op een juiste manier voorbereid en afgestemd met de betrokkenen. Dagelijks Leven biedt door het hele land particuliere kleinschalige woonzorg locaties (zorgresidenties) aan voor mensen met dementie. 

De NZa heeft onder andere gecontroleerd of de cliënten en het personeel van Dagelijks Leven op een zorgvuldige manier zijn betrokken bij de voorbereiding van de overname. Dit bleek het geval: ze kregen op tijd de informatie die ze nodig hadden over de geplande overname. Ook was voor hen duidelijk dat en hoe ze hun mening over de overname konden geven en dat hun mening ook goed in de besluitvorming rondom de overname is meegenomen. 

Orpea heeft recent ook Wonen bij September overgenomen, tevens een kleinschalige particuliere woonzorg aanbieder voor ouderen met geheugen problemen. Allerzorg (het moederbedrijf van September) is tevens betrokken bij deze overname.

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.