Wat is kleinschalig wonen?

Wat is kleinschalig wonen?

Kleinschalig wonen voor ouderen wat is dit nu precies?

Er zijn vele verschillende ideeën en interpretaties over kleinschalig wonen voor ouderen in Nederland.

Over het algemeen betekent kleinschalig wonen, een woonvorm voor mensen met een een ziekte cq handicap die niet meer zelfstandig kunnen wonen cq functioneren.

Ook over het aantal eenheden zijn verschillende meningen, de overheid heeft het maximaal aantal voor een kleinschalige woonvorm voor ouderen medio 2013 gesteld op een maximum van 26 eenheden geclusterd in één gebouw / complex. Dit was overigens voor de kleinschalig wonen toeslagen die aanbieders krijgen vanuit het persoonsgebonden budget (PGB).

Dit maximum van 26 betekend niet per definitie dat een kleinschalig wonen complex voor ouderen met meer dan 26 eenheden slecht is of dus niet echt kleinschalig wonen kan bieden.

Er zijn legio voorbeelden van aanbieders die een in een groot gebouw méér dan 26 eenheden hebben gerealiseerd en deze hebben onderveeld in kleinschalige woongroepen waarbij er over het algemeen circa 8 bewoners een eigen groep vormen met gedeelde voorzieningen zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke huiskamer met (woonkeuken.

Zoals u kunt lezen betekent "kleinschalig" niet altijd dat dat een huis beter is of beter zorg en welzijn kan bieden als dit een kleinere voorziening is geboden. Op deze website kunt u in contact treden met aanbieders en deze vragen wat zij precies verstaan onder "kleinschalig wonen" dit doet u door het contactformulier in te vullen waardoor u rechtstreeks met de aanbieder in contact kan treden.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via: info@wonenalsthuis.nlWij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.