wat is een zorgvilla?

wat is een zorgvilla?

Een zorgvilla is een particulier woonzorg initiatief  voor ouderen waarbij u of uw naaste met (of zonder) zorgindicatie kunt wonen. Het wonen en service zijn van een hoog niveau, mooie appartementen en/of studio’s, dagelijkse activiteiten en verse maaltijden.  Het gaat bij zorgvilla's vaak om statige gebouwen landhuizen, buitenplaatsen oude mooie villa's maar ook zijn het soms nieuwbouw initiatieven. De zorg is over het algemeen zeer goed georganiseerd er lopen over het algemeen meer verzorgenden en helpenden in een zorgvilla dan in een regulier verpleeg of verzorgingshuis. Activiteiten spelen ook een belangrijke rol zoals dagelijks samenkomen met medebewoners en een (of meerdere) welzijnsmedewerker(s). 

In een zorgvilla is soms ook een chef kok aanwezig die dagelijks verse maaltijden organiseert. Bij andere aanbieders worden de maaltijden door externe partijen geleverd. U kunt dit vragen bij de betreffende aanbieder door contact op te nemen via onze site.

De kosten van een zorgvilla verschillen enorm! Bij sommige aanbieders kun je wonen met alleen een AOW en een aanvullende pensioen en sommige woonzorg (zorgvilla) aanbieders vragen maandelijkse woon en service kosten van zo’n 5000 euro of meer. Deze maandelijkse  kosten van een zorgvilla variëren dus enorm per aanbieder en vaak ook per geografische locatie. Op de Amsterdamse grachten betaalt u (begrijpelijk) meer dan een kleine studio in een boerderij in Friesland. 

Op wonen als thuis kunt u filteren op vanaf prijs per maand voor een zorgvilla, deze maandelijke kosten zijn dus de kosten van het wonen (appartementen /studio) de kosten van de service (maaltijden /activiteiten) en eventueel extra zorg indien nodig. 

 

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.