Kosten van een Zorgvilla en eigen bijdrage verpleeghuis

Kosten van een Zorgvilla en eigen bijdrage verpleeghuis

Er zijn veel vragen over de kosten om te wonen in een zorgvilla of particuliere woon -en zorgvoorziening voor ouderen. 

Bij een regulier/ gewoon verpleeghuis betaald de overheid alle kosten zoals het wonen/ eten en al het onderhoud van het gebouw plus de zorgkosten.

Bij een Partuculier verplgeehuis /Zorgvillla betaald de bewoner zelf de kosten voor het wonen / extra service / maaltijden en extra zorg. Dit heet het scheiden van wonen en zorg. Omdat u dit zelf betaald is een deel aftrekbaar bij de belastingdienst voor extra zorgkosten. 

Het lijkt soms veel wat zorgvillá's vragen maar dit is niet helemaal het geval. In een regulier verpleeghuis betaald u naar de hand van uw inkomen /vermogen een eigen bijdrage per maand. Deze hoge eigen bijdrage kan anno 2022 oplopen tot wel 2560,- euro per maand. Dan woont u dus in een groot verpleeghuis zonder de kleinschaligheid van een particuliere woon-en zorgvoorziening. Waarbij er vaak extra wordt besteed aan dagbesteding en u woont veelal in een mooi huis wataan  uw huidge woon omgeving doet denken. 

De kosten van een zorgvilla particulier verpleeghuis vallen zoals u hierboven kunt lezen dus erg mee in vergelijking met een regulier grootschalig verpleeghuis. 

- Eigen bijdrage verpleeghuis
- Kosten eigen bijdrage verpleeghuis
- kosten Particulier verpleeghuis
- Kosten zorgvilla

 

 

 

 

 

 

 

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.