#Zokanhetook: tips voor hulpmiddelen

#Zokanhetook: tips voor hulpmiddelen

De Patiëntenfederatie richt zich met de campagne #Zokanhetook op medewerkers in de wijkverpleging, mensen die zorg ontvangen en hun familieleden. Ze willen laten zien welke voordelen bepaalde hulpmiddelen hebben. Bij dementie.nl weten we hoe belangrijk dit onderwerp is voor mantelzorgers van thuiswonende mensen met dementie. Daarom delen we de campagne graag met je. Hieronder lichten we alvast twee hulpmiddelen voor je uit. 

Medicijndispensers

Er zijn verschillende medicijndispensers beschikbaar. Deze helpen je naaste met dementie om medicijnen in te nemen, in de gewenste hoeveelheid. Worden de medicijnen niet ingenomen? Dan gaat er een seintje naar de thuiszorg of mantelzorger. Handig als iemand vaak vergeet medicijnen (op tijd) in te nemen. Of als het lastig wordt om verpakkingen van medicijnen open te maken.

Leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring is ook een ontwikkeling die ervoor kan zorgen dat mensen met dementie langer veilig thuis kunnen wonen. Via leefstijlmonitoring kunnen wijkverpleging en mantelzorgers zien waar iemand in huis is en of er iets vreemds aan de hand is. Als iemand zich ineens anders gedraagt in huis, geeft het systeem een seintje. Zo kun je op tijd polshoogte nemen. Dat geeft beslist een veilig gevoel; voor jou als mantelzorger, maar ook voor jou als naaste.

Meer lezen over hulpmiddelen

Je leest meer over de campagne en de hulpmiddelen op zokanhetook.nl.

Bron: dementie.nl

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.