Speciaal voor kappers: Gratis training over dementie

Speciaal voor kappers: Gratis training over dementie

Initiatiefgroep Dementievriendelijke samenleving West-Alblasserwaard organiseert trainingen over dementie voor alle kappers in Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. De trainingen zijn gratis.

In kapsalons komen regelmatig mensen met dementie. Maar dat is niet altijd meteen duidelijk. Daardoor kunnen soms ongemakkelijke en zelfs vervelende misverstanden ontstaan. De training - die speciaal gericht is op situaties bij kappers - helpt om signalen van dementie te herkennen en er dan op een respectvolle manier op te reageren.

“Juist mensen met dementie willen er meestal goed verzorgd uitzien. Ook mantelzorgers hebben hier veel oog voor. Kappers zijn dus een beroepsgroep waar mensen met dementie veel mee te maken hebben”, aldus Arie Slob, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard.

Elke training is inclusief maaltijd (ontbijt of pizza). De training geeft - na aanvraag - bovendien recht op het keurmerk ‘Dementievriendelijke onderneming’. (Meer info hierover tijdens de training)

Data en locaties
Bij voldoende belangstelling wordt de training gegeven op:
• Maandag 13 maart 2023 om 09.30 uur in Odensehuis Alblasserdam
• Dinsdag 14 maart 2023 om 18.00 uur in Odensehuis Papendrecht
• Dinsdag 28 maart 2023 om 18.00 uur in Odensehuis Sliedrecht

Organisatie: Gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht in samenwerking met de initiatiefgroep Dementievriendelijke samenleving West-Alblasserwaard.

Aanmelden: uiterlijk maandag 27 februari 2023 via vergeetmijnietjaar@gmail.com.

 

 

Bron: papendrecht.net

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.