Mijlpaal: 500.000 dementievrienden!

Mijlpaal: 500.000 dementievrienden!

"Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Mensen met dementie zijn de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Het is voor hen belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij."

Home

Dat is het motto van samendementievriendelijk.nl: een initiatief van Alzheimer Nederland en het Ministerie van VWS. 

In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar ruim een half miljoen. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Het initiatief wil de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger. Daarom bieden ze trainingen aan voor het 'Omgaan met dementie'. Online, maar ook op locatie.

En nu hebben ze een grote mijlpaal bereikt: er zijn een half miljoen mensen die de beweging steunen, waarvan een groot deel de training heeft gevolgd. Samen maken we onze samenleving steeds dementievriendelijker!

Ook geïnteresseerd in de training van samendementievriendelijk.nl? Klik hier voor hun volledige trainingsaanbod.

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.