Particulier verpleeghuis /Zorgvilla

Voor een particulier kleinschalig verpleeghuisofwel zorgvilla  heeft u geen indicatie nodig. U kunt er bijna altijd terecht (ovv van beschikbaarheid/wachtlijsten)vaak ook samen met uw partner. In een particulier verpleeg of verzorgingshuis betaald u de kosten voor wonen en diensten zelf.

Particuliere verpleeghuizen  ook wel particuliere woonzorgcentra  of zorgvilla's genoemd, vindt u in heel Nederland. Vaak zijn het mooie landhuizen of grote monumentale villa's , die zijn verbouwd tot een kleinschalige woonvorm met meerdere appartementen studio's en algemene ruimten voor activiteiten. Op Wonen als Thuis kunt u een particulier verpleeghuis bij u in de buurt zoeken. 


Kosten kleinschalig particulier verpleeghuis

Particuliere verpleeghuizen kosten geld, vaak een vast bedrag per maand. De totale maandelijkse kosten kunt u zien als u zoekt op de zoekpagina.  Er zijn particuliere iniatieven waar u al kunt wonen met een AOW en aanvullend pensioen, bij anderen in het hogere segment kunnen de prijzen oplopen tot wel 8000 euro per maand!

Voordelen van een zorgvilla/ particulier verpleeghuis

Particuliere kleinschalige verpleeg en verzorgingshuizen en zorgvilla's hebben over het algemeen genoeg en goed opgeleid personeel in dienst. Dit vaak in tegenstelling tot de reguliere verpleeg en verzorgingshuizen in Nederland.  U woont er met gelijkgestemden en u kunt er blijven wonen, ook als uw gezondheid verslechtert, of als er een vorm van dementie opspeelt . De zorg en dienstverlening wordt op uw wensen en zorgindicatie verleend. 

Een persoonsgebonden budget (PGB) krijgt u op basis van een indicatie voor zorg. Bij de zorgaanbieders kunt u dit vragen door middel van contact op te nemen via het contact formulier. 

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.