Overzicht particuliere ouderenzorg

Een sector in ontwikkeling

Sinds enkele decennia zijn er ondernemers die een alternatief bieden ten opzichte van de traditionele verzorging- en verpleeghuizen. Het is een sector in ontwikkeling. Er zijn inmiddels honderden verschillende particuliere ouderen voorzieningen . 

Particuliere ouderen zorg

Overheidsmaatregelen, zoals het scheiden van wonen en zorg, hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel traditionele verzorgingshuizen zijn verdwenen ofwel getransformeerd tot ouderen appartementen met zorg op afroep. 

Verschillen in particuliere ouderenzorg:

De ene voorziening is de andere niet. De een ligt in de stad, de ander in een park, in een buitenwijk of op het platteland. Soms is de particuliere voorziening of aanbieder gespecialiseerd in dementie, in andere gevallen juist niet. In een aantal gevallen is een indicatie verplicht, soms zelfs een specifieke indicatie of alleen met een Pgb. Terwijl er ook particuliere zorgorganisaties zijn waar u zonder een indicatie terecht kunt. Er zijn huizen waar u 4000 euro  per maand betaalt en er zijn goedkopere en duurdere huizen.

Bij anderen is er weer sprake van ‘concerns’ met meerdere vestigingen.
Er zijn huizen voor 7 tot 15 bewoners. Plekken waar een 30- tot 40-tal ouderen wonen en zelfs gebouwen die nog meer ouderen verzorgen. Er zijn (monumentale) villa’s, residenties, buitenplaatsen maar ook nieuwe appartementencomplexen.

Wat u moet weten als u particuliere ouderenzorg zoekt?

Particuliere ondernemers focussen zich op beter gesitueerde, hoger opgeleide ouderen die gesteld zijn op privacy. Als bewoner verblijft u bovendien onder gelijkgestemden. Daarnaast is het terug te zien in een andere sfeer en uitstraling, andere locaties, een meer persoonlijke aanpak en vooral meer aandacht voor de persoonlijke levensstijl. 
Wanneer u particuliere ouderenzorg zoekt zijn er altijd tal van vragen. Wat past het beste? Waar is de beste zorg in de situatie van mij of mijn naaste? Bent u aan een stad of regio gebonden? Hoe bent u tot nu toe gewend te wonen en te leven? Welk budget is beschikbaar?

In de databases van Wonen als Thuis zijn de meeste particuliere woon- en zorgvoorzieningen opgenomen en hier kunt u dan ook met de verschillende filters een keuze maken.

Andere benamingen zijn:

- Zorgvilla's  
- Particulier bejaardenhuis
– Particuliere verzorgingshuizen
– Particuliere zorginstellingen
– Particuliere verpleeghuizen
– Particuliere ouderenzorg
– Particulier zorghotel
– Particulier verpleeghuis
– Particulier verzorgingshuis
– Particuliere woonzorg

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.